Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Feil i egenandelspørringen

Det er avdekket en feil hos NAV i egenandel-spørringen etter nyttår. Feilen gjelder ca. 5 000 uføretrygdede personer med såkalt «minste ytelse».


06.02.2015

Disse personene har rett til egenandelsfritak, mens spørringen svarer at de ikke har egenandelsfritak. HELFO har tidligere informert om at feilen i egenandelspørringen gjelder minstepensjonister, men det er ikke helt presist siden spørringen gir korrekt svar for alderspensjonister.

Gyldig dokumentasjon

Personenes utbetalingsslipp for januar 2015 er ikke påført tekst om at de har egenandelsfritak, og de vil trolig heller ikke få slik tekst i februar. Regelverket sier at utbetalingsslippen gjelder som gyldig dokumentasjon for egenandelsfritak det året den er sendt, og i januar måned året etter. På bakgrunn av det som har inntruffet, vil tekst på utbetalingsslipp fra 2014 være gyldig dokumentasjon også etter januar 2015, inntil NAV har rettet feilen.

NAV kontaktsenter vil svare
Ved usikkerhet om personen skal betale egenandel eller ikke kan apoteket ringe til NAV Kontaktsenter telefon 55 55 33 33. Så lenge feilsituasjonen varer vil NAV gjøre unntak fra sin generelle «taushetspraksis» og besvare henvendelser fra apotek om enkeltpersoner er omfattet av egenandelsfritaket.

Kode M og dato
Hvis egenandelspørringen ikke bekrefter fritak, men dette er dokumentert som nevnt over, skal «minstepensjon» (kode M) oppgis som årsak til egenandelsfritak i oppgjør til HELFO (ikke kode G). Apotek skal legge inn datoen dokumentasjonen vises, eller datoen man får en bekreftelse fra NAV Kontaktsenter.

05.02.2015, Tore Reinholdt



TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring