Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Feil legemiddelbruk: Løsningen finnes

Les Apotekforeningens leserinnlegg til Aftenposten, om feilmedisinering i sykehjem.


02.08.2012

Feil legemiddelbruk: Løsningen finnes
Aftenpostens skrev 26. juli at det på ett år er registrert 424 feil med legemidler i kommunale sykehjem i Oslo kommune, og at relle tall trolig er langt høyere.

Apotekforeningen har skrevet et leserinnlegg om dette, som kom på trykk i Aftenposten 2. august 2012:


Feil legemiddelbruk: Løsningen finnes

Aftenposten skriver 26. juli at det daglig skjer feil i utleveringen av medisiner på sykehjem. Helsetilsynet mener at legemiddelhåndtering kanskje er det norske helsevesenets største problem. Vi tror at Aftenpostens beskrivelse dessverre er riktig, og at Helsetilsynet har rett. Men løsningen finnes, hvis lokale og sentrale myndigheter vil.

I norske apotek jobber mer enn 2 600 farmasøyter, som er eksperter på legemidler. Farmasøytene kan gjennomgå sykehjemspasientenes legemiddellister, og kan avdekke uheldig eller feil medisinering, farlige kombinasjoner av legemidler, feil dosering og andre problemer.

Vi vet at dette virker! I et Osloprosjekt får 1700 eldre på sykehjem gjennomgått sin medisinbruk. Et tilsvarende prosjekt kjøres på et sykehjem i Sandefjord. Resultatene begge steder er at feil legemiddelbruk reduseres.

Helseministeren skal til høsten legge frem en stortingsmelding om kvalitet og pasientsikkerhet. Aktiv bruk av apotekfarmasøyter for å få redusert feil legemiddelbruk bør være en sentral del av meldingen.

Adm. dir. Per T. Lund, Apotekforeningen

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring