Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Folk stoler på helsetjenesten

Befolkningens tillit til viktige helseinstitusjoner som leger, apotek og sykehus er veldig høy. Tre av fire har stor tillit til apotekene, mens omtrent halvparten av de spurte har stor tillit til leger og sykehus, viser en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Apotekforeningen.


12.06.2012

- Helsetjenesten står fjellstøtt i befolkningen. Det er nesten ingen som har liten tillit til noen av disse institusjonene, sier fagdirektør Per Kristian Faksvåg i Apotekforeningen. Det er gledelig at apotekene står aller sterkest i denne undersøkelsen. Men for oss er det viktig at pasienten har tillit til hele behandlingskjeden, fra spesialisthelsetjenesten og helt ut til lavterskeltilbudet i apotek. Det er viktig med tillit for å oppnå et best mulig behandlingsresultat for pasienten, mener Faksvåg.

 

Undersøkelsen viser at det bare er noen få prosent som har lav tillit (1 eller 2 på en skala til 6) til noen av institusjonene. Det er kun én prosent som har lav tillit til apotek.

 

Tidligere undersøkelser fra TNS Gallup viser at apotekkundene er svært tilfreds med både servicen og kompetansen i apotek. – Det er dette vi bygger den sterke tilliten på, mener Per Kristian Faksvåg.

 

 

Undersøkelsen er gjennomført av TNS Gallup i et utvalg på 1003 personer i periodenn 12.-23. april 2012.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring