Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Forbruksmateriell til tuberkulosepasienter

Det er foretatt en endring i blåreseptforskriften som gir tuberkulosepasienter rett til stønad til forbruksmateriell til bruk ved tuberkuløse sår mv. Endringen berører et svært lite antall pasienter, estimert til ca 20 personer pr år.


14.02.2014

Den nye bestemmelsen er fastsatt i blåreseptforskriften i ny § 5 pkt 12 slik: Medisinsk forbruksmateriell som benyttes ved tuberkulosebehandling. Helsedirektoratet eller det organ Helsedirektoratet bestemmer gi nærmer retningslinjer for hvilke produktgrupper det ytes stønad til. Stønad ytes selv om det ikke er behov for langvarig bruk av materiellet

Legen skal forskrive forbruksmateriellet på blå resept, på hjemmelspunkt 512. HELFO har utarbeidet liste over hvilke typer produkter som refunderes. Denne listen er ikke varenummerbasert, og apoteket må følgelig ved hver ekspedisjon gjøre en vurdering om det rekvirerte forbruksmateriellet inngår i ordningen.

Forskriftsendringen trådte i kraft 1. januar. FEST og HELFOs oppgjørssystem er ikke klar for å håndtere dette før 1. april. FarmaPro er heller ikke klargjort. Inntil systemene er klargjort i hht til forskriftsendringene vil HELFO godta at apotekene sender inn manuelle oppgjørskrav for utlevert forbruksmateriell til tuberkulosepasienter.

HELFO ber om at følgende rutine benyttes:

1. Manuelle oppgjør fra apoteket sendes til:
HELFO, Postboks 2415, 3104 Tønsberg

2. Apoteket merker oppgjør/faktura med:
Manuelt apotekoppgjør § 5.12/tuberkulose + tar kopi av resept fra lege og legger denne ved oppgjøret/fakturaen

3. Refusjon utbetales fra HELFO til apoteket (manuelt apotekoppgjør)

LES MER:
Oppslag HELFOs hjemmeside

Produktliste, medisinsk forbruksmateriell (pdf)


14.02.2014, Tore Reinholdt


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring