Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Fornøyde kunder stoler på apoteket

Tilliten til apotekene ligger på et meget høyt nivå, og ingen av de andre enhetene vi måler i helsesektoren kommer opp på samme nivå, konstaterer TNS Gallup i årets Apotekbarometer. På en tillitsskår fra 0-100, skårer apotekene 76 poeng.


29.11.2006

Legene skårer 68 poeng, det samme som sykehusene. Legemiddelselskapene sliter fortsatt med tilliten, med 49 poeng. Helsekostbutikkene skårer 43 poeng.

- Apotek er uten tvil en av bransjene i Norge som nyter høyest tillit i befolkningen. De siste tre årene har tillitsskåren ligget mellom 74 og 80 poeng, og det er neppe mulig å komme særlig høyere, sier adm. dir. Kai Finsnes i Apotekforeningen. Når apotekene har høyere tillit enn leger og sykehus, som også skårer høyt, betyr det trolig at apotek er den instansen innen helsetjenesten som har størst troverdighet hos publikum.

Mitt håp er at helsemyndighetene også erkjenner dette, og dermed i større grad ser hvilken verdi apotek har i helsetjenesten. Den høye tilliten og troverdigheten gjør at apotek kan fylle en betydelig mer sentral posisjon i helsetjenesten i fremtiden, enn det myndighetene legger opp til nå.

På spørsmål om hvor tilfreds kundene er med informasjon, vareutvalg og fagkunnskap, ligger skåren på i overkant av 70 poeng. Aller høyest skår, 74 poeng, får apotekene på spørsmål om apotekene oppfattes å ha faglig god kunnskap om legemidlene de selger. Når det gjelder ventetid har apotekene et forbedringspotensial, med en skår på 56 poeng.

Det er godt samsvar mellom den generelle tilliten til apotek, og hvor tilfreds den enkelte kunde er med sitt apotek. Kundetilfredsheten ligger fortsatt høyt, med 74 poeng. – Vi har sjelden sett tilsvarende, konstaterer TNS Gallup. God kundeservice og verdifull informasjon er viktige momenter i kundens positive vurdering.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring