Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Forskrift om H-resepter

Ny forskrift om H-resepter trådte i kraft 1. juli 2015, Forskrift om helseforetaksfinansierte legemidler til bruk utenfor sykehus.


05.08.2015

Forskriften regulerer rekvirering, utlevering og oppgjør for H-reseptlegemidler. Forskriften stiller blant annet krav om at reseptene skal inneholde refusjonskode, og det åpnes opp for at apotek skal kunne utlevere reseptopplysninger til helseforetak i forbindelse med økonomisk oppgjør.

Apotekforeningen har lenge jobbet sammen med Nasjonal IKT, RHF, Helsedirektoratet, HELFO og Legemiddelverket med sikte på å etablere en elektronisk oppgjørsløsning for H-resepter. Den nye forskriften åpner for å realisere en slik oppgjørsløsning. Det er ikke lagt en endelig plan for implementering av ny elektronisk løsning for H-resepter, men det er sannsynlig at den vil være på plass i løpet av 2016. Oppgjørskrav for H-resepter vil i ny løsning bli sendt fra apotek til HELFO sammen med oppgjørskravene for blåresepter. HELFO vil utbetale oppgjør direkte til apoteket og deretter viderefakturere kravet til betalingsansvarlig helseforetak.

Det må forventes at det tar tid før de elektroniske H-reseptene inneholder refusjonskode. FarmaPro vi bli tilpasset de nye kravene i forbindelse med etablering av ny oppgjørsløsning. Når den nye løsningen er på plass vil de elektroniske originalreseptene inneholde refusjonskode som vil bli kopiert inn i ekspedisjonsforslaget. Det vil videre være mulig å registrere refusjonskode ved ekspedisjon av papirresepter. Det er fortsatt H-reseptavtalens Vedlegg 3 som definerer hvilke legemidler som inngår i eksisterende oppgjørsløsning, og inntil videre skal apotekene ekspedere H-resepter og sende oppgjørskrav i henhold til eksisterende H-reseptavtale. Avtalen vil bli revidert i forbindelse med etablering av ny oppgjørsløsning.

04.08.2015 Tore Reinholdt

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring