Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Fortsatt høy tillit til apotek

Folks tillit til apotekene er fremdeles svært høy, og på linje med tilliten til legene. Det viser tall fra TNS Gallups Apotekbarometer for desember 2003.


17.12.2003

- Det har vært omfattende negativ medieomtale av apotekene i høst. Det kan være hovedforklaringen til nedgangen i tillit. Dette har imidlertid ikke ført til at kundene er blitt mindre fornøyd med rådene og servicen de får på apotekene. Hele 80 prosent sier at de er svært tilfredse med det apoteket de bruker mest. Dessuten er det like mange som tidligere som sier at de tror apotekene gir råd som er til beste for dem. Her har det altså ikke vært endringer det siste halvåret, sier direktør Oddbjørn Tysnes i Norges Apotekerforening i en pressemelding.
 
I følge Gallups undersøkelse er det de i aldersgruppen over 60 år som har størst tiltro til apotekene, og tillitsnedgangen er også minst blant de eldre. Det er i første rekke personer mellom 45 og 59 år som i sier at de har fått et mer negativt inntrykk av apotekene, mens de yngste og eldste i liten grad har endret oppfatning. Undersøkelsen viser også at menn har noe lavere tillit til apotekene enn kvinner.

Undersøkelsen viser dessuten at jo oftere man handler på apoteket, jo høyere er tilliten. Det er heller ikke flere enn før som sier at apotekene tenker mer på inntjening enn på helse.

Fakta om undersøkelsen

Gallups Apotekbarometer måler kontinuerlig utviklingen i norske forbrukeres holdninger og atferd i et deregulert apotekmarked. To ganger i året intervjues et representativt utvalg på ca. 1000 norske forbrukere. Resultatene det her refereres til er basert på data samlet inn 17. – 23. november, 2003.
 
Tilliten til apotekene går ned fra en skår på 76 for et halvt år siden til 68. Dermed har apotekene omtrent den samme tilliten i befolkningen som legene, som oppnår en skår på 69. Sammenlignet med andre samfunnsaktører og bransjer har både apotek og leger meget høy tillit hos folk flest. I undersøkelsen sier 70 prosent av de spurte at de har et uendret inntrykk av apotekene. Bare 25 prosent sier de har fått et mer negativt inntrykk, mens 5 prosent sier de har fått et mer positivt inntrykk.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring