Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Fortsatt umulig situasjon for apotekene

Apotekforeningen mener Legemiddelverket tvinger apotekene til å bryte enten patentlovgivningen eller apoteklovgivningen.


30.05.2013

Apotekforeningens Direktør for næringspolitikk, Oddbjørn Tysnes, reagerer på Legemiddelverkets endelige rapport om byttbare legemidler med ulike indikasjoner. Han mener myndighetene fremdeles setter apotek i en umulig situasjon, der apotekene ikke kan unngå å bryte enten patentlovgivningen eller apoteklovgivningen.

Et legemiddel med patentert indikasjon har enerett på å bli utlevert for denne indikasjonen. Dette gjelder selv om Legemiddelverket har ført virkestoffet opp på byttelista. Apoteklovgivningen pålegger apoteket å opplyse om vesentlig prisforskjell og å utlevere av alt som etterspørres. Hvis apoteket opplyser om at det finnes et billigere alternativ på byttelista enn produktet med patentert indikasjon, og pasienten dermed vil ha det billigere produktet, tvinges apoteklovgivningen apoteket til å utlevere i strid med patentvernet. Apoteklovgivningen forbyr apoteket å følge patentlovgivningen i slike tilfeller.

— Legemiddelverkets forslag vil medføre at apotekene fortsatt settes i en umulig situasjon der de vil måtte velge om de skal bryte patentvernet eller apotek¬lovgivningen i de tilfeller der byttelisten inneholder legemidler med patenterte indikasjoner, mener Tysnes.

Les mer i Norsk Farmaceutisk Tidsskrift
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring