Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Fotsopp eller snue – spør på apoteket

Ikke spør naboen. Spør på apoteket! Dette er det enkle budskapet i TV-reklamene som apotekbransjen lanserer mandag 17. oktober på TV2 og TVNorge.


14.10.2011

Sigmund Snue har fryktelig irriterende, rennende nese. Hvem kan hjelpe? Han spør den pene damen han står sammen med i heisen. Men nei, hun er visst mest opptatt av å trykke på heisknappen.

 

Frida Fot har fått et fryktelig ubehag nede i den ene skoen. Kan det være fotsopp? På bussholdeplassen står det en kul fyr. Vet han noe om fotsopp? Nei, han vil visst helst komme seg bort fra Frida så fort som mulig.

 

Ikke spør naboen. Spør på apoteket!

Dette er det enkle budskapet i TV-reklamene som apotekbransjen lanserer mandag 17. oktober på TV2 og TVNorge.
 

- Med filmene ønsker en samlet apotekbransje å vise befolkningen at apoteket er et naturlig sted å søke råd og hjelp om man har helseplager. Apotekene finnes i hele landet, de har lenge åpent og er et lavterskeltilbud. På apoteket finner du eksperter på legemidler og helseplager, sier informasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen.
 

- Vi legger ikke skjul på at vi mener apoteket ofte er det beste stedet å søke råd når helsen skranter. Så håper vi publikum er enige med oss i det. 

Reklamekampanjen består av 4 filmer á 40 sekunder hver. De to første filmene sendes fra mandag 17. oktober. Etter to uker slippes to filmer til. - Temaer som snørr, fotsopp, menstruasjonssmerter og flass er de intime plagene som presenteres i animasjonsfilmene. Try reklamebyrå og animasjonsselskapet Gimpville har løst dette på en humoristisk og sjarmerende måte for oss, mener Soldal. Med Try og Gimpville på laget har vi laget et 100% norsk produkt.
 

- Vi har valgt en form som skal skille seg godt ut fra mengden av tv-reklame, samtidig som vi er tro mot budskapet vårt: Helseplager snakker du om på apoteket, ikke med en tilfeldig forbipasserende, sier Jostein Soldal.
 

Reklamefilmene er utarbeidet i nært samarbeid med de største medlemsgrupperingene i Apotekforeningen: Apotek 1, Boots apotek, Vitus apotek og Sykehusapotekene

Filmene er selvsagt også å finne på YouTube, og på en egen nettside for kampanjen: www.apotek.no/filmer.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring