Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Fullsortimentskravet bør beholdes

- En avvikling av fullsortimentskravet kan gjøre det vanskeligere å oppnå legemiddelpolitiske mål, sier adm. dir. Per T. Lund i Apotekforeningen.


15.08.2012

Fullsortimentskravet bør beholdes
Helse- og omsorgsdepartementet har i et høringsbrev gått inn for å oppheve krav om fullsortiment for legemiddelgrossister, som innebærer at alle legemidler som etterspørres i det norske markedet i utgangspunktet må kunne leveres av alle grossistene.

I sitt høringssvar uttrykker Apotekforeningen skepsis til departementets forslag, og mener at fullsortimentskravet for legemiddelgrossister bør beholdes.

- Departementets egen gjennomgang i høringsnotatet viser at en avvikling kan bidra til å svekke oppnåelsen av de etablerte legemiddelpolitiske målene, sier Per T. Lund. Han mener dette viser at forslaget ikke kan være helsepolitisk begrunnet.

Dersom departementet likevel opphever fullsortimentskravet, mener Apotekforeningen at det er flere tiltak som må på plass, for å begrense de negative helsepolitiske virkningene. Noen av de viktigste tiltakene er at:

• Kravet om levering av legemidler innen 24 timer må pålegges både grossist og leverandør
• Leverandørenes leveringsplikt må beskrives vesentlig grundigere enn det høringsnotatet gjør, slik at det blir større sikkerhet for at plikten blir effektiv.
• Ut fra hensynet til konkurranse, må leverandørene få leveringsplikt til alle grossister.
• Det må innføres regelendringer som sikrer at apotekene får tilgang på trinnprislegemidler til riktig pris.
• Apotekenes avanse på reseptpliktige legemidler må heves for å dekke de merutgiftene som apotekene får som følge av forslaget.

Les hele Apotekforeningens høringssvar her

Høringsbrevet fra helse- og omsorgsdepartementet kan leses her

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring