Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Får flere til å søke farmasi

Det er for få farmasøyter i Norge, og mange av de som begynner på farmasiutdanningen faller av ulike grunner fra studiet underveis.


23.06.2015

Får flere til å søke farmasi

De fem farmasiutdanningene har 20 prosent flere søkere i år enn i fjor.

For å bedre søkningen til studiene, og for å få flere som ønsker å arbeide i apotek, har Apotekforeningen de siste årene gjennomført informasjonskampanjer om farmasi blant elever i videregående skole.

Besøkt 40 klasser
I år har foreningen økt innsatsen for å treffe elevene ansikt i til ansikt, og aktiviteten i sosiale medier er intensivert.

40 klasser i videregående skole, hovedsakelig kjemiklasser, har fått besøk av farmasistudenter som forteller om hva farmasiutdanningen går ut på, hvem som egner seg som farmasøyter, om sosialt miljø på studiene, og om jobbmulighetene som ferdig utdannet. På denne måten har opp mot 1000 elever fått møte en motivert student. I sosiale medier har det særlig blitt satset på Facebook-siden Farmasiutdanning. Siden er driftet i et samarbeid mellom Apotekforeningen og NOPSA, Norwegian pharmacy students association. Tallene tyder på at en god del kommende studenter har vært innom siden. Her har det blitt postet bilder og kommentarer fra farmasistudenter, som viser litt av stu- denthverdagen på de ulike studiestedene.

Som en del av kampanjen er det laget informasjonsbrosjyrer som er sendt til samtlige studieveiledere i videregående skoler. Brosjyren «Er du en smarting – studer farmasi» er sendt ut i mange tusen eksemplarer, i tillegg til at den er lagt ut på steder der ungdom ferdes i Stavanger- og Mjøs-regionen. Grunnen til dette er at det over lengre tid har vært spesielt vanskelig å få tak i farmasøyter til apotekene i disse områdene.

20 prosent flere som vil bli farmasøyt
Tallene fra Samordna opptak fra april 2015 viser en samlet økning i søkningen til de fem farmasiutdanningene som tar opp førsteårsstudenter på nesten 20 prosent. Det er reseptarutdanningen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag som har hatt den største prosentvise økningen, med nær en dobling av antall søkere. Farmasistudiet ved Universitetet i Oslo har økt antall såkalte førstevalgsøkere med 33 prosent, mens Universitetet i Bergen har hatt en økning på 25 prosent.

Søkningen til farmasi i Tromsø har også økt med ca 25 prosent, mens reseptarutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus har hatt en beskjeden nedgang i søkningen.
 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring