Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Glad for økt vekt på pasientsikkerhet

- Apotekbransjen er glad for det sterke signalet om økt vekt på pasientsikkerhet og god behandling i legemiddelpolitikken i regjeringsplattformen til Høyre og Fremskrittspartiet, sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.


08.10.2013

Glad for økt vekt på pasientsikkerhet

Høyre og Fremskrittspartiet la fram sin regjeringsplattform på Sundvollen på kvelden 7. oktober.
 

- Apotekene er klare til å bidra til at pasientene får en enda tryggere og bedre legemiddelbehandling. Riktig legemiddelbruk er et viktig innsatsområde for apotekene, og jeg tror vi vil få et klart mandat fra den nye regjeringen på dette området, sier han.
 

En pasientvennlig legemiddelpolitikk må bl.a. bety at de mange pasientene som i dag strever med å få størst mulig effekt av legemidlene de bruker, kan få den hjelpen de trenger i apotekene.
 

- I den forbindelse er det også svært positivt at den nye regjeringen vil gjennomgå apotekavansen. Jeg tolker dette i retning av at apotekene skal settes bedre i stand til nettopp å ivareta og følge pasientsikkerheten for legemiddelbrukerne innenfor sikre og forutsigbare økonomiske rammer, sier Per T. Lund.

 

Utdrag fra regjeringserklæringen:


Legemidler

Regjeringen vil sikre pasientene rask tilgang til nye og effektive legemidler.

 

Legemiddelpolitikken skal bidra til økt pasientsikkerhet, god behandling, lave kostnader for det offentlige og innovasjon.

 

Regjeringen vil legge til rette for en sterk utvikling i norsk legemiddelindustri med sikte på et bedre tilbud til pasientene, økt verdiskaping og flere trygge arbeidsplasser.

 

Regjeringen vil:

- Bidra til en mer helhetlig og pasientvennlig legemiddelpolitikk gjennom en ny legemiddelmelding

- Gjennomgå apotekavansen

 

(Foto: Pressebilder fra frp.no og hoyre.no)

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring