Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

God start for medisinstart-studien

Fire uker etter at startskuddet for medisinstart gikk, er over 300 pasienter inkludert til studien. – Over all forventning, sier ansvarlig for prosjektet, Per Kristian Faksvåg.


09.11.2014

God start for medisinstart-studien

Ansvarlig for Medisinstart-studien, Per Kristian Faksvåg er strålende fornøyd med antall rekrutterte pasienter etter tre uker.

Sammen med stortingsrepresentant, Sveinung Stensland markerte han den offisielle starten på Medisinstart på Vitusapotek Storo for fire uker siden. Den gang sa Faksvåg at det har vært lagt ned et stort og godt arbeid i forkant av studien, men at det nå var opp til apotekene å sørge for inkludering og gjennomføring.

 

Starten viser tydelig at studieapotekene har tatt Faksvåg på ordet. I overkant av 48 apotek har inkludert pasienter til studien og ca 80 samtaler er allerede gjennomført. Det er langt høyere tall enn Faksvåg hadde sett for seg på forhånd.

 

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg trodde det ville ta litt lengre tid før vi kom ordentlig i gang, men her har jeg tydeligvis bommet grovt. At vi har passert 300 pasienter før det har gått fire uker er over all forventning og enormt motiverende, sier Faksvåg.

Hør Per Kristian Faksvåg snakke om Medisinstart på NRK Østlandssendingen
 

Ikke alle har kommet i gang
Apotek 1 Andselv i Bardufoss kommune har til nå rekruttert flest pasienter til studien, med 17 studiedeltakere. Diakonhjemmet sykehus og Vitusapotek Medisinsk senter i Steinkjer ligger på delt andreplass, begge med 16 rekrutterte pasienter.

 

Til tross for en flott start på prosjektet, ser Faksvåg likevel at det er ting som kan bli bedre. Fortsatt er det i underkant av 20 apotek som ikke har kommet i gang med inkluderingen.

 

– Det kan være mange forklaringer på dette. Vi stiller som krav for å starte opp med studien at studiefarmasøytene ved apoteket har gjennomført treningssamlingene som vi arrangerer. Ikke alle hadde anledning til å stille første gang, og apotekene det gjelder kan først starte opp når de har deltatt på samlingen i november, sier Faksvåg.

 

Han forteller også at noen har meldt at de av ulike årsaker har måttet utsette oppstarten noe, mens andre rett og slett ikke har klart å inkludere sin første pasient.

 

Hva er medisinstart?

Medisinstart-studien er et forskningsprosjektet som undersøker effekten av en ny rådgivningstjeneste i apotek. Studien utføres av Apokus på oppdrag fra og i samarbeid med Apotekforeningen. 

 

Studien er en åpen randomisert kontrollert studie som skal undersøke om rådgivningstjenesten Medisinstart bidrar til å øke etterlevelsen hos pasienter som skal starte opp med et nytt legemiddel. Pasientens trygghet ved behandlingen og dermed motivasjonen til å følge denne vil også bli undersøkt. Studien skal avdekke om Medisinstart har nytteverdier for pasient, samfunn og apotek. 

 

Hvilke apotek er med?

Se her for oversikt over alle studieapotekene. 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring