Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

God tilgjengelighet og riktig bruk bør være hovedmål

Legemiddelindustrien og Apotekforeningen har sendt et felles brev til Helse- og omsorgsdepartementet med innspill til den nye legemiddelmeldingen.


15.09.2014

God tilgjengelighet og riktig bruk bør være hovedmål

Med dette felles innspillet ønsker vi å markere at legemiddelbransjen står samlet om et behov for endringer i de legemiddelpolitiske målsetningene og i hvordan viktig legemiddelinformasjon blir gitt til norske pasienter, skriver de to foreningene.

Når legemiddelmeldingen legges frem til våren, bør regjeringen gi et tydelig signal om at det er god tilgjengelighet til og riktig bruk av legemidler som er de viktigste hovedmålene fremover.

Regjeringen har nå en unik mulighet til å utvikle en nasjonal strategi for bruk av apotekfarmasøyter, slik at innsatsen deres i større grad kan brukes der det er helsepolitisk ønskelig. En slik strategi må også inneholde en målrettet satsing på tjenester fra apotekfarmasøyter. For at slike tjenester på linje med legemidlene skal ha god tilgjengelighet, må de på samme måte som legemidler finansieres av Folketrygden, heter det i brevet.

Les hele innspillet til helseministeren her
 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring