Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Gode legemiddelrådgivere i apotek – en bransjefelles ambisjon

En spennende idédugnad i apotekbransjen har nå resultert i en konseptbeskrivelse for Apotekenes utviklingssenter.


28.06.2011

-  Idédugnaden har tatt utgangspunkt i hvilke områder apotekenes kunder forventer samme høye standard uavhengig av hvilket apotek de besøker, sier Christine Frigaard som leder prosjektet.

Ambisjonen er at senteret over tid skal bli en ressurs for hele apotekbransjen. Det er utarbeidet et formål som danner en naturlig ramme for senterets virksomhet og hvor apotekbransjen har nytte og behov for å finne løsninger sammen:
 
Apotekenes utviklingssenter skal gjennom praksisnære prosjekter og opplæringsvirksomhet videreutvikle helsepersonell i apotek som legemiddelrådgivere og apotek som faghandel for legemidler. Senteret skal bidra til å fremme samhandling mellom apotek og resten av helse-Norge til beste for legemiddelbrukeren.
 
Opplæringsprogrammer innenfor kjernekompetanse
Hvis Apotekenes utviklingssenter blir etablert ser man for seg at senteret produserer bransjekurs innen kjerneområder som alle må beherske, forklarer Frigaard.  Legemiddelkunnskap, terapiretningslinjer og bruk av oppslagsverk er blant områdene som er aktuelle å lage skreddersydde opplæringsprogrammer innenfor. Man ser for seg at en stor andel av opplæringstilbudet skal kunne gjennomføres på eller i nærhet til arbeidsplassen gjennom å nyttegjøre seg ny teknologi.
 
Praksisnær kompetanse ”in house”
Apotekbransjen savner et praksisnært miljø på bransjenivå som har evne og vilje til å håndtere innovasjonsideer og utviklingsbehov. Med etableringen av Apotekenes utviklingssenter ønsker man å etablere et profesjonelt prosjekt- og fagmiljø med praksisnær kompetanse ”in house” som kan lede gjennomføringen av store og små bransjeprosjekter med høy metodisk kvalitet. Dette vil gi høyere gjennomføringstakt på felles bransjeprosjekter, og mer dokumentasjon, sier Frigaard.
 
Veien videre
Konseptbeskrivelsen ble fremlagt for prosjektets oppdragsgivere i slutten av mai og konkretiserer apotekenes behov, formål og ambisjon for et selvstendig opplærings- og utviklingssenter. Interessenter som ønsker å lese hele konseptbeskrivelsen kan henvende seg til prosjektleder. Det jobbes nå med å konkretisere planene ytterligere, samt å finne eiere til senteret slik at styrene i Apotekforeningen og Stiftelsen til fremme av norsk apotekfarmasi i slutten av august kan ta stilling til om senteret skal opprettes.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring