Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Gode råd når barnet har utslett

Hva er de prikkene? Småbarnsforeldre kommer inn på apoteket for å vise fram barnets prikkete rygg eller mage. Gode råd når barnet ditt har utslett er en ny brosjyre i Apotekforeningens GODE RÅD-serie for småbarnsforeldre.


09.09.2013

Gode råd når barnet har utslett

NB: Apotekforeningen gir ikke lenger ut brosjyrene i Gode råd-serien. Universitetet i Oslo har tatt over ansvaret for utgivelsene. (Januar 2017)

Huden er vårt største organ og beskytter resten av kroppen mot skader fra omverden. Brosjyren om utslett omhandler utslett med feber, ufarlige, men ofte plagsomme utslett og medfødte hudforandringer. Vannkopper, brennkopper, atopisk eksem, elveblest og mollusker er blant temaene som berøres. Brosjyren gir råd om når foreldrene bør kontakte lege, og den gir råd om når barnet kan gå i barnehagen eller på skolen. I Gode råd-serien er det også en brosjyre om feber.Med brosjyrene følger det et eget fordypningsstoff for helsepersonell.

 

Om Gode råd-serien

Apotekforeningen har gitt ut foreldrebrosjyrer siden 1995, og de har vært flittig delt ut på apotek, helsestasjoner og barsel- og fødeavdelinger. Brosjyrene blir fortløpende oppdatert. Serien består av 19 brosjyrer beregnet på sped- og småbarnsforeldre. Serien inneholder også fire brosjyrer myntet spesielt på gravide og ammende. Brosjyrene er utarbeidet av en tverrfaglig gruppe i samråd med eksterne sakkyndige. Gruppa består av to farmasøyter, en helsesøster og en som både er utdannet lege og farmasøyt. Det er også laget eget fordypningsstoff for apotekansatte og annet helsepersonell, og fire av brosjyrene er oversatt til arabisk, engelsk, somali og urdu.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring