Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Godtgjørelse ved mangel på metotreksat tabletter

Apotekene er innvilget kompensasjon for merarbeid, i forbindelse med mangelen på legemidler som inneholder virkestoffet metotreksat.


26.11.2012

Det er problemer med å skaffe tilstrekkelig med legemidler som inneholder virkestoffet metotreksat til Norge i en periode. Dette er legemidler som blant annet brukes til å behandle leddgikt.

Legemiddelverket har hatt en tett dialog med Apotekforeningen og legemiddelgrossister for å finne løsninger som sikrer at alle pasientene får sin nødvendige medisin.

For å forhindre at apotek slipper opp for legemidlene, oppfordrer Legemiddelverket til å begrense utleveringen av metotreksat tabletter i denne perioden til en dose beregnet for 2-3 ukers bruk. Apotekene oppfordres til å gjøre anbrudd av eksisterende pakninger. Det er viktig at ingen pasienter må avbryte behandlingen sin.

- Som en kompensasjon for det merarbeid som dette medfører, har myndighetene godkjent at vi i tillegg til normalgebyr for anbrudd, kan beregne samme takst som for tilberedning av antibiotikamikstur, forklarer fagdirektør Per Kristian Faksvåg i Apotekforeningen.

– Jeg er glad for det gode samarbeidet med Legemiddelverket i denne saken. Løsningen som man har kommet frem til fungerer til det beste for norske pasienter og til en praksis apotekene kan leve med, sier Faksvåg videre.

Les mer om metotreksatmangelen hos Legemiddelverket

 
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring