Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

H-resept – Cimzia ved RA

Fra 1. februar er Cimzia ferdigfylt sprøyte nå den rimeligste behandlingen og derfor førstevalg, for pasienter med revmatoid artritt.


28.01.2013

Fra 1. februar er det nye LIS-anbefalinger om hvilke biologiske legemidler som skal være førstevalg ved forskrivning av H-resept. For pasienter med revmatoid artritt er Cimzia ferdigfylt sprøyte nå den rimeligste behandlingen og er derfor førstevalg. Leverandøren av Cimzia har gitt en særlig lav pris på startpakningen, og dette er en sterkt medvirkende årsak til at Cimzia nå er billigst og dermed førstevalg.

Pasienter som starter med Cimzia vil normalt få forskrevet to ulike pakninger:
Cimzia inj 200 mg/ml, 3x2x1ml, Varenummer 49 66 17, dette er en startpakning
Cimzia inj 200 mg/ml, 2x1ml Varenummer 06 05 97, dette er en pakning til bruk i vedlikeholdsbehandling

Ved forskrivning av Cimzia til nye pasienter vil mange leger benytte to resepter. En resept til oppstartsbehandlingen (3x2x1ml-pakn) og en resept til vedlikeholdsbehandlingen (2x1ml-pakn) som kan reitereres. Fordi det er betydelige forskjeller i pris på hhv startpakning og pakning for vedlikeholdsbehandling er det viktig at apoteket er bevisst på hvilke pakninger som ekspederes. Dersom leverandøren erfarer at startpakningen blir brukt til vedlikeholdsbehandling kan denne prisgunstige avtalen stoppes.

Lojalitet til LIS-anbefalingene både fra leger og apotek er en viktig faktor for å ha kontroll på kostnadene til biologiske legemidler. Det gir mulighet til å behandle flere pasienter.

Les mer her (pdf-dokument)

28.01.2013 Tore Reinholdt
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring