Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

H-resept og resept med individuelt vedtak fra HELFO

Blåresepter fra 2015, som har individuelt vedtak fra HELFO, skal ekspederes som H-resept i 2016 dersom legemidlet er overført til H-reseptordningen. Feilekspederte resepter må krediteres og reeksperes som H-resept. Innkrevde egenandeler må tilbakebetales til pasienten.


15.01.2016

1. januar ble mange legemidler overført til H-resept-ordningen. En del av disse legemidlene ble i 2015 refundert fra HELFO etter ordningen med individuelt vedtak (§§ 3a eller 3b). Blåresepter fra 2015, som har individuelt vedtak fra HELFO, skal ekspederes som H-resept i 2016 dersom legemidlet er overført til H-reseptordningen, jf overgangsordningen definert i H-reseptavtalen.

 

FarmaPro har ikke funksjonalitet som hindrer at gamle «vedtaksresepter» også blir ekspedert på §§ 3a eller 3b i 2016. Ved reseptekspedisjon må derfor apoteket forvisse seg at legemidlet ikke er et H-reseptlegemiddel før det evt ekspederes på §§ 3a eller 3b. Gyldig liste over H-reseptlegemidlene (H-reseptavtalens Vedlegg 4) er publisert på Apotekinfo. Om ønskelig kan apoteket eller kjeden legge inn varsel på de aktuelle legemidlene om at det er et H-reseptlegemiddel.

 

HELFO informerer om at de feilaktig mottar oppgjørskrav for slike vedtaksresepter nå i januar. Siden finansiseringsansvaret er flyttet til RHFene vil alle slike oppgjørskrav bli avvist av HELFO. Siden oppgjørskravet er avvist blir ikke eventuell innkrevd egenandel lagt inn i det sentrale egenandelsregisteret. Dersom kunden slår opp i «Mine egenandeler» vil det kunne oppleves som om det er feil i egenadelsregisteret.

 

Apoteket må kreditere og deretter reekspedere resepten som H-resept. Det skal ikke betales egenandel for legemidler i H-reseptordningen, og innkrevde egenandeler må derfor tilbakebetales til pasienten. Følge apotekets/kjedens rutiner for slike endringer.

 

 

15.01.2016 Tore Reinholdt


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring