Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

H-resept, presiseringer

1. januar ble mange legemidler innlemmet til H-reseptordningenr. HELFO avviser nå alle oppgjørskrav for legemidler som er overført til H-reseptordningen.


06.01.2016

1. januar ble mange legemidler innlemmet til H-reseptordningen, blant annet veksthormoner som frem til årsskiftet i en viss grad har blitt rekvirert på blåresept av allmennleger. Slike blåresepter fra 2015 omfattes av en overgangsordningen (jf H-reseptavtalen) og skal i 2016 ekspederes som H-resepter. Fra 1. januar kan ikke allmennleger rekvirere veksthormoner, og pasienter som har behov for ny resept må få dette fra sykehuslege eller fra en avtalespesialist, jf H-reseptavtalens vedlegg 4. Tilsvarende gjelder også for øvrige overførte legemidler som tidligere kan ha vært rekvirert av andre leger enn de som har rekvireringsrett etter H-reseptavtalen.

 

HELFO avviser alle oppgjørskrav for legemidler som er overført til H-reseptordningen.

 

Enkelte pasienter har i 2015 fått refundert kostnader over bidragsordningen, for legemidler som fra årsskiftet er overført til H-reseptordningen. Det er ingen overgangsordning for slike resepter. I 2016 vil ingen av de overførte legemidlene bli refundert over bidragsordningen. For pasientene betyr dette at de må sørge for å få resept fra sykehuslege eller avtalespesialist. Dersom annen lege rekvirerer legemidlene må legemidlene betales fullt ut av pasienten selv.

 

LES MER: pdf

 

06.01.2016, Tore Reinholdt


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring