Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

H-reseptavtalen er revidert

Avtale om oppgjør for bestemte legemidler (H-reseptavtalen) er reforhandlet. Ny H-reseptavtale trer i kraft 1. februar.


29.01.2013

Avtale om oppgjør for bestemte legemidler (H-reseptavtalen) er reforhandlet. Avtalen har fått nytt offisielt navn: Avtale om oppgjør for H-resepter mellom de regionale helseforetak og apotekeiere med medlemskap i Apotekforeningen. I dagligtale vil den fortsatt kalles H-reseptavtalen.

Den nye H-reseptavtalen kan lastes ned her (pdf-dokument)
 
De mest sentrale justeringer i avtaleteksten gjelder følgende:
 
1.       Det presiseres at avtalen gjelder for apotekeiere med medlemskap i Apotekforeningen
2.       Det er tatt inn en presisering av hva som menes med H-resept: Med H-resept menes resept på legemiddel til enkeltperson til bruk i hjemmebehandling / selvadministrering, hvor finansieringsansvaret for legemidlet er lagt til RHF. Dette gir en tydelig avgrensning mot leveranser av biologiske legemidler til sykehusposter.
3.       Det er tatt inn bestemmelser om krav til H-reseptens innhold. Dette er i praksis de samme krav til resepter som stilles i rekvirerings- og utleveringsforskriften. Bestemmelsene er tatt inn for å bevisstgjøre legene på hvilke krav som gjelder. Legene pålegges å påføre resepten pasientens folkeregistrerte adresse. Dette er fordi RHFenes finansieringsansvar følger av pasientens adresse i henhold til folkeregisteret.
4.       Det presiseres at dersom legen har påført feil pasientadresse på resepten skal RHF likevel betale ut oppgjør til apotek.
5.       Det kan ikke leveres ut legemidler for mer enn tre måneders forbruk uten at behandlende lege har bekreftet at dette er i orden.
6.       Det er apotekets ansvar å kontrollere at vilkårene i avtalens pkt 4 og 5 er til stede. Apoteket bærer selv ansvaret for kostnader som påløper ved utlevering i strid med disse.
7.       Foreldelsesfristen for krav fra apotek endres fra 6 – seks - måneder til 3 – tre – år etter at fordringen oppstod.
 
Det er ikke foretatt endringer mht hvilke opplysninger som skal oppføres på fakturavedlegg. Reseptene skal fortsatt ikke sendes inn som bilag, men som i dag oppbevares i apotek i minst 2 – to - år. Det er taushetsplikt- og personvernmessige bestemmelser som ligger til grunn for dette. Det er heller ikke gjort endringer i vedleggene til H-reseptavtalen som følge av revisjonen.
 
 
17.01.2013 Tore Reinholdt

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring