Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Ha med medisinliste, ikke resept

Fra 1. februar innføres det klarere regler for kjøring i narkotika- og medikamentrus. For sjåfører som bruker noen av de aktuelle legemidlene på resept, kan det være klokt å ha med dokumentasjon på dette i bilen. – Be legen din om en medisinliste, er rådet fra konst. fagdirektør Hilde Ariansen i Apotekforeningen.


01.02.2012

Samferdselsdepartementet har fastsatt nedre grenser for påvirkning av andre berusende eller bedøvende middel enn alkohol, som gjelder fra 1. februar 2012. De nye reglene gjelder imidlertid ikke i forbindelse med bruk av legemidler foreskrevet av lege.

- Det nye regelverket er ikke innført for å gjøre det vanskelig for sjåfører som bruker nødvendige legemidler, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i en pressemelding.

- Så lenge medikamentene blir brukt slik de er foreskrevet av lege, og ikke medfører at du er påvirket, kjører man lovlig, sier hun.

Skaff deg en medisinliste
Bilførere som bruker A- og B-preparater, har ikke plikt til å ha med resept eller dokumentasjon for legemiddelbruken i bilen. Likevel kan det være nyttig å kunne vise dette ved en kontroll.

- Bruker du A-eller B-preparater, får du ikke med deg resepten hjem fra apoteket. Derfor er det bedre å be legen din om å skrive ut en liste over legemidlene du bruker, forklarer konst. fagdirektør Hilde Ariansen i Apotekforeningen. Hun anbefaler alle som bruker flere legemidler samtidig, eller bruker sterke legemidler, om å alltid ha med seg en slik oppdatert legemiddelliste.

- En legemiddelliste er også svært nyttig å ha dersom du må oppsøke andre leger enn fastlegen din, hvis du må akuttinnlegges på sykehus, eller når du kommer på apoteket for å hente ut nye legemidler, sier hun.

Les mer om legemiddellister hos Statens Legemiddelverk
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring