Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Halvveis i Medisinstart

Pasient nummer 750 er nå rekruttert til Medisinstart-studien.


22.01.2015

Halvveis i Medisinstart

- Det er veldig gledelig at så mange sier ja til å være med på forskningsprosjektet vårt. Jeg tror det viser at pasientene er klare for en tjeneste som Medisinstart, sier fagdirektør i Apotekforeningen, Per Kristian Faksvåg.

- Foreløpig går prosjektet over all forventning. Vi fikk en flying start med over 300 pasienter rekruttert den første måneden, og nå er vi halvveis allerede, sier Per Kristian Faksvåg, fagdirektør i Apotekforeningen.

70 apotek er med i studien, og de begynte å rekruttere pasienter i midten av oktober. Til sammen skal 1 500 pasienter rekrutteres. Over halvparten av pasientene som er blitt spurt om å delta i forskningsprosjektet har takket ja. Fordelingen mellom de som har havnet i studiegruppen og kontrollgruppen er tilnærmet lik. Hittil i studien har studiefarmasøytene gjennomført 322 første gangs samtale og 270 samtale nummer to med pasientene.

- Det er veldig gledelig at så mange sier ja til å være med på forskningsprosjektet vårt. Jeg tror det viser at pasientene er klare for en tjeneste som Medisinstart. Studiedeltakerne skal også svare på spørreskjemaer, og foreløpig har 86 prosent svart. Dette er veldig bra og mer enn forventet, sier Faksvåg, som gleder seg til fortsettelsen.

- Prosjekt Medisinstart kan komme til å forandre livet til svært mange pasienter i fremtiden. Lykkes vi med Medisinstart, og dette blir en permanent tjeneste i apotek, kan mange legemiddelbrukere få bedre behandling og et bedre liv, sier han.

Medisinstart er en åpen randomisert kontrollert studie som skal undersøke om rådgivningstjenesten Medisinstart bidrar til å øke etterlevelsen hos pasienter som skal starte opp med et nytt legemiddel.

Les mer om Medisinstart.


 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring