Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Helt lokalt: Inge Kjønniksen

– Etter seks forskjellige jobber på åtte år, sa moren min «er det ingen som vil ha deg, da, Inge?», da jeg fikk jobben som apoteker på Sykehusapoteket i Tønsberg, sier Inge Kjønniksen.


10.03.2015

Helt lokalt: Inge Kjønniksen

- Kompleksiteten i sykehusapotek er større enn i primærapotekene og det stilles høye krav til effektivitet hos de ansatte, mener Inge Kjønniksen

Jeg tror heldigvis sannheten har å gjøre med at jeg alltid har villet gjøre mye forskjellig. Jeg har en doktorgrad i eksperimentell kreftbehandling fra Universitet i Oslo og drevet mye med forskning senere. Jeg har også vært innom galenisk farmasi, medisinsk metodevurdering og praktisk forskning innen apotekfeltet. Jeg liker rett og slett nye utfordringer, men etter ti år her på Sykehusapoteket i Tønsberg må det vel kunne sies at jeg har funnet roen. Jeg trives i hvert fall veldig godt her.

 

Jeg ønsket meg en jobb jeg kunne bruke på flere områder og flere steder i landet. Med farmasi slo jeg to fluer i en smekk. Samtidig har jeg en eldre bror som er lege. Dette trigget meg nok litt til å følge etter inn i helsevesenet.

 

Noe av det jeg liker best med å jobbe i et sykehusapotek er mulighetene du har til å bidra til forskning og utvikling. Jeg er med i tre såkalte team/råd innenfor forskning, innovasjon og kommunikasjon som jeg setter stor pris på. Det gir meg muligheten til å utvikle meg, men også til å få større innblikk i mitt gamle arbeidsområde forskning. For tiden veileder jeg også en masterstudent, noe jeg synes er en berikelse og kunne tenkt meg å gjøre oftere.

 

Sykehusapoteket i Tønsberg er et såkalt mellomstort sykehusapotek med 35 ansatte og varierte oppgaver. Vi har sykehusleveranse, publikumsavdeling, tilvirkning og tjenester. Kompleksiteten i sykehusapotek er større enn i primærapotekene og det stilles høye krav til effektivitet hos de ansatte. Sykehusapotekene er sterkt regulert og har et kvalitetssystem som i omfang ville vært et svensk kjernekraftverk verdig.

 

Heldigvis har jeg en gjeng strålende medarbeidere som klarer å forholde seg til kravene om stadig endring. Noe vi fikk bekreftet da apoteket nettopp mottok Sykehusapotekenes arbeidsmiljøpris. Det gjør meg stolt og ikke minst glad på de ansattes vegne. Det betyr jo mer penger i reisepotten vår…

 

Jeg tror det som kjennetegner Sykehusapoteket i Tønsberg er at vi er kompetente og flinke i det vi gjør, men også at vi er et apotek med god stemning i veggene. Tilbakemeldingene vi får tyder i hvert fall på at vi gjør noe riktig. Det er selvfølgelig alltid noe vi kan bli bedre på, og hvis jeg skal trekke frem en ting vil jeg si informasjon til kundene. Det er noe vi aldri kan bli gode nok på.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring