Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Helt lokalt: Inger Marie Vassbotn

– Det var rett og slett litt tilfeldig at jeg ble farmasøyt. Jeg hadde ikke et spesielt forhold til apotek og hadde ikke tenkt tanken før pappa nevnte det. Men kjemidelen av farmasiutdanningen tiltalte meg fort og heldigvis tok jeg sjansen, forteller Inger Marie Vassbotn.


25.09.2015



 

Hvis studievalget var tilfeldig, var veien videre minst like tilfeldig. Under studietiden fikk jeg meg kjæreste som jobbet i forsvaret og da jeg var ferdig med studiene flyttet vi sammen til Porsanger. Jeg hadde ingen jobb og var egentlig ganske usikker på hva jeg skulle gjøre der oppe, men ved en tilfeldighet tok jeg med meg et nummer av Farmaceutisk tidsskrift i bilen nordover. Der var det en jobbannonse for Apotek Sapmi i Karasjok og da vi passerte Alta ringte jeg og hørte om mulighetene for jobb. Dagen etter ble jeg kalt inn på intervju og like etterpå fikk jeg jobben.

 

Det som skulle være halvannet år ble til fem. I starten var overgangen stor, men det gikk seg naturligvis til. I studietiden jobbet jeg på et apoteket på Strømmen storsenter. Mens jeg var vant til to vareleveringer om dagen og panikkstemning dersom ikke varene kom fram, var hverdagen en helt annen i Karasjokk. Her forholdt du deg mer til at varene kom når de kom. Det var gjerne Hurtigruta som leverte, men den kunne jo bli rammet av storm. Uten at folk mistet nattesøvnen av den grunn.

 

En gang opplevde vi at alle varene ble satt igjen på kaia i Hammerfest og i påvente av videre transport ble alt bunnfrosset.

 

Her snakker vi om noen få minutter, så det må ha vært rimelig kaldt. Hverdagen på apoteket i Karasjok er sånn sett noe helt annet enn på Østlandet.

 

Etter fem år i nord gikk veien til Østlandet og barndomsbygda Rakkestad. De første årene jobbet jeg som apoteker på Apotek 1 Løven i Sarpsborg, men etter to år overtok jeg apoteket her i Rakkestad. Vi er det eneste apoteket i bygda og selv om Rakkestad er et lite sted, er apoteket såpass stort at mamma kan være innom uten at jeg får det med meg.

 

Jeg opplever at jeg får utfordret meg selv på en annen måte enn tidligere ved å være apoteker. Jeg liker miksen av det administrative og det faglige. Det kan være veldig tilfredsstillende å få en turnus eller sommerferiekabal til å gå opp, samtidig som det kan være veldig inspirerende med masse kunder og høyt tempo i apoteket.

 

Det handler om å ha kontroll over helheten, det er da det er morsomt.

 

Fortalt til Martin Grevstad, Apotekforeningen


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring