Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Hemmelige priser på legemidler i H-reseptordningen

Apotekforeningen oppfordrer apotek om ikke å gi ut opplysninger til kunder om faktiske priser på legemidler som forskrives på H-resept eller som benyttes i sykehus, selv om det foreløpig ikke er gjort endringer i oppgjørsavtalen.


15.05.2018

Det kan informeres om legemidlenes maksimalpris. For legemidler som forskrives på hvit eller blå resept er det ingen endringer.

Bakgrunn
- I februar 2017 besluttet de regionale helseforetakene har at enhetspriser i forbindelse med helseforetakenes kjøp av legemidler, skal være unntatt offentlighet.

- Sykehusinnkjøp HF sendte 28. februar 2018 en rapport om håndtering av enhetspriser for legemidler og prinsipper for rutiner for prisinformasjon på høring med høringsfrist 1. juni. Rapporten foreslår at de regionale helseforetakene innarbeider føringer om taushetsplikt på enhetspriser for legemidler i avtaler med private apotek med leveranseavtaler til sykehus. Det foreslås også å innarbeide tilleggspunkter i oppgjørsavtalen mellom de regionale helseforetakene og apotekene ved Apotekforeningen om at ansatte i apotek ikke skal gi ut informasjon om enhetspriser på H-reseptlegemidler utover grupper av ansatte som har tjenstlig behov.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring