Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Hold oversikten med mineresepter.no

Med nettjenesten Mine resepter (www.mineresepter.no) kan man enkelt holde oversikt over hvilke gyldige e-resepter man har til enhver tid. Nå har det blitt enda enklere å holde oversikten med BankID.


03.12.2012

Snart er elektroniske resepter, e-resept, tatt i bruk i hele landet. På en trygg og enkel måte sendes resepten elektronisk fra legen til Reseptformidleren. Reseptformidleren er en database hvor apotekene slår opp når kunden ber om å få ekspedert en resept eller om å få en oversikt over hvilke gyldige resepter hun har.
 - E-resept er et viktig fremskritt for god kommunikasjon mellom pasient, lege og apotek. Men en del brukere har savnet den oversikten papirreseptene ga over hvilke gyldige resepter de har. Den offentlige tjenesten Mine resepter er verktøyet vi som pasienter kan bruke for å skaffe oss en enda enklere og bedre oversikt, men hittil har tjenesten bare vært tilgjengelig for mindre enn ti prosent av befolkningen, sier Terje Wistner, direktør for e-helse og teknologi i Apotekforeningen.
Fra denne uke har det blitt mulig å bruke BankID for å logge seg inn på offentlige tjenester som inneholder sensitive helseopplysninger. - Dermed kan nå 2,8 millioner nordmenn enkelt logge seg inn for å få oversikt over reseptene sine, sier Wistner.
Av hensyn til personvernet er det sterke begrensninger på hvilke opplysninger helsepersonell, som dem i apotek, kan oppgi over telefon. – Det har skapt en del reaksjoner når man ikke kan få svar over telefon på spørsmål om fastlegen har sendt en resept til Reseptformidleren. Men apotekene må unngå å gi taushetsbelagte helseopplysninger til uvedkommende, og det er vanskelig å identifisere seg på en sikker måte over telefon. Når tilgangen til Mine resepter nå har blitt vesentlig enklere ved hjelp av BankID, tror vi at dette problemet løses for de fleste. Et raskt oppslag via internett er en enkel måte å få få oversikten på, mener Terje Wistner.  Det er også mulig å gi fullmakt til andre, for eksempel pårørende, slik at de kan sjekke i Mine resepter for deg.
Tilgang til mineresepter.no vil ikke være hensiktsmessig for alle, og Wistner understreker at det fortsatt vil være mulig å få en liste over sine gyldige elektroniske resepter om man møter opp på apoteket med legitimasjon.  Hvis man ber om en slik liste på vegne av en annen, må det i tillegg til egen legitimasjon vises fullmakt samt pasientens legitimasjon.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring