Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Håndtering av feilen i FarmaPro knyttet til oppgjør

Feilen i FarmaPro som medfører feil i oppgjøret med HELFO, berører også enkelte apotekkunder. En rettelse av FarmaPro er klar for utrulling i uke 4.


17.01.2014

Enkelte kunder med blåresept som hentet ut medisiner på apotek i løpet av de første dagene i januar kan ha fått egenandelen ført på feil år. Feilen førte til at noen resepter ble rapportert til HELFO som om de var utlevert i 2013 i stedet for i 2014. Apotekforeningen, Espire og Helsedirektoratet vil nå i samarbeid gjøre en vurdering av konsekvensene av denne feilen, med ambisjon om at feilen blir rettet for de kundene det gjelder. De aller fleste tilfellene der kunder opplever at egenandeler ikke er registrert i 2014, vil rette seg når apotekene igjen begynner å sende oppgjørskravene til HELFO.

Det understrekes at feilen kun gjelder et svært begrenset antall av de kundene som besøkte apotekene og betalte egenandel i starten av januar. 

Rettelsen i FarmaPro er ferdigstilt fra Espire og kjørt i vellykket pilot på ett apotek. Det forventes at utrulling gjennomføres neste uke. Denne utrullingen vil bli styrt fra Espires side, slik at HELFOs systemer ikke overbelastes i forbindelse med oppgjørskrav.

Se også nyhetssak 09.01.14

Terje Wistner, 18.01.2014


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring