Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Håvard ga råd til departementet

Helsedepartementet ønsket å vite mer om hvordan tverrfaglige legemiddelgjennomganger i kommunen kan gjennomføres. Derfor ba de om råd fra årets farmasøyt.


28.09.2015

Håvard ga råd til departementet

Apoteker Håvard Horn i Apotek 1 Vestvågøy ønsker legemiddelgjennomganger ikke bare for sykehjemspasienter, men også for pasienter i åpen omsorg. (Foto Vendil Åse)

Apoteker Håvard Horn ved Apotek 1 Vestvågøy har i flere år deltatt i tverrfaglige legemiddelgjennomganger i Vestvågøy kommune. I Stortingsmeldingen "Legemiddelmeldingen: Riktig bruk - bedre helse" ønsker regjeringen å forskriftsfeste en plikt for kommunene til å sørge for systematisk legemiddelgjennomganger for pasienter i sykehjem.

I forrige uke var Horn  og pleie- og omsorgssjef i Vestvågøy, Lars Pleym Ludvigsen, invitert til Helse- og omsorgsdepartementet for å fortelle om samarbeidet mellom farmasøyt og helsetjenesten i hjemkommunen. Det skriver Lofotposten. 

- Vi fikk bekreftet at veldig få kommuner er kommet så langt som Vestvågøy i samarbeidet mellom oss som er fagfolk på legemidler, og helsepersonell. Det er hyggelig at Vestvågøy regnes som en foregangskommune i landet på dette området, sier Horn til Lofotposten.

Legemiddelmeldingen anbefaler bare å forskriftsfeste legemiddelgjennomganger for sykehjemspasienter.  

- Vi anbefalte det samme også i åpen omsorg, basert på våre erfaringer. Det er veldig hyggelig å få tilbakemeldinger om at pasientene har stor nytte av samarbeidet, og at samarbeidet har samfunnsøkonomisk nytte, sier Horn til avisen etter møtet i departementet.

Apotekforeningens tidsskrift intervjuet i juniutgaven i år Ludvigsen og Horn om sitt arbeid med tverrfaglige gjennomganger i kommunen.

– Jeg har jobbet 20 år i helse- og omsorgssektoren, og vet at noen tiltak har større effekt enn andre. Tverrfaglige team som gjennomgår pasientens legemiddelbruk fører til en bedre hverdag for pasienten, samtidig som det fører til besparelser for helsesektoren, sier Lars Pleym Ludvigsen i Vestvågøy kommune til Apotekforeningens tidsskrift.

Samarbeidet i Vestvågøy er nå formalisert. Farmasøyt får fast takst for å delta i legemiddelgjennomganger sammen med lege og sykepleier, og kommunen tar regningen.

Les hele artikkelen her.

Håvard Horn fikk også i forrige uke tildelt prisen Årets farmasøyt 2015. Horn får prisen blant annet for rollen han spiller i samarbeidet med kommunehelsetjenesten på Vestvågøy.

Av Vendil Åse

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring