Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Høringsuttalelse om Forslag til endringer i apotekloven og apotekforskriften

Apotekforeningen slår i sitt høringssvar til forslag til endringer i apotekloven og apotekforskriften fast at man er tilfreds med at lovens grunnleggende prinsipper vil være uendret. Apotekloven slik den har vært siden 2001, har vært en suksess.


13.01.2009

På enkelte områder kunne imidlertid Apotekforeningen ønsket seg noe større dristighet og nytenkning fra Helse- og omsorgsdepartementets side:
  • Lovendringsforslaget burde gått lengre i både å slå fast at apoteket er en del av helsesektoren, og å uttrykke forventninger til apotekene i samfunnsrettet informasjon og forebygging.
  • Det bør innføres en bestemmelse i apoteklovens kapittel 6 som omhandler utvidede helsetjenester i apotek
  • På visse områder foreslår høringsnotatet nye plikter i apotek knyttet til håndtering av maksimalavanseregulert omsetning. Det er en svakhet at høringsnotatet ikke drøfter hvordan apoteket skal få dekket merkostnadene som disse nye pliktene avstedkommer.
Det er særlig to forhold Apotekforeningen mener er politisk kontroversielle i det foreliggende høringsforslaget:
  • Forslaget innebærer en videreføring av forbudet mot netthandel med reseptpliktige legemidler. Apotekforeningen tror på sin side at alle parter er best tjent med at norske myndigheter så snart som mulig åpner for at norske apotek skal kunne etablere nettapotek, samtidig som norske myndigheter stiller faglige krav til nettbasert omsetning av reseptpliktige legemidler
  • Apotekforeningen er usikker på om Helse- og omsorgsdepartementet har overskuet den fulle rekkevidden av forslaget om å tillate apotek prisreklame for reseptfrie legemidler. Vi etterlyser under enhver omstendighet en bred drøftelse av spørsmålet i den kommende lovproposisjonen.
 Les hele høringsuttalelsen her 

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring