Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Høy tillit gir godt utgangspunkt for nye helsetjenester i apotek

Folks tillit til apotek ligger stabilt på et meget høyt nivå, viser TNS Gallups apotekbarometer.


20.05.2007

Apotekene har en tillitsskår på 76 poeng[1], det samme som høsten 2006.

- Apotekene har en unik tillit innenfor helsetjenesten. Undersøkelsen viser også at folk er svært tilfreds med det apoteket de vanligvis bruker. Dette skyldes både at kompetansen i apotek er svært høy, og at folk er fornøyd med den servicen de blir møt med. Når vi i andre undersøkelser ser at flertallet av befolkningen også ønsker seg et utvidet tilbud av helsetjenester i apotekene, har vi et unikt utgangspunkt for å videreutvikle apotekenes rolle innenfor helsetjenesten, sier adm. direktør Kai Finsnes i Apotekforeningen. 
 
2 av 3 (67 prosent) forbrukere svarer at de har stor eller svært stor tillit til apotek. Dette gjør apotek til en av institusjonene i helsesektoren med desidert størst tillit. Tilsvarende tall for legene er 49 prosent og 41 prosent for sykehusene. Legemiddelindustrien og helsekostbutikkene har fortsatt relativt lav tillit, med henholdsvis 21 prosent og 9 prosent som sier de har stor eller svært stor tillit til disse bransjene. Undersøkelsen er gjort i slutten av april blant 1001 personer.
 
Tillit til apotek: Hvor stor eller liten tillit har du generelt til apotekene i Norge?   

Kilde: TNS Gallup
Apotekforeningen, 20.05.07
[1] Respondentene er bedt om å vurdere bransjen på en skala fra 1 til 6. Denne er omregnet til en 1-100 skala, og gjennomsnittet presenteres som en ”skår”.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring