Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Høyest tillit til apotek

Folks tillit til apotekene er fremdeles svært høy, og høyere enn tilliten til både leger og sykehus. Det viser tall fra TNS Gallups Apotekbarometer for desember 2010.


13.12.2010

Høyest tillit til apotek
- Dette er et meget godt resultat for apotekene. Jeg tror tilfredsheten henger sammen med det høye servicenivået i apotekene, og ikke minst den svært høye legemiddelfaglige kompetansen hos de ansatte. Man får gode råd i apoteket, og man vet at de er til å stole på, sier konstituert adm. dir. i Apotekforeningen, Oddbjørn Tysnes.

I undersøkelsen får apotekene en tillitsscore på 78 poeng av 100. Legene får en score på 70 poeng, og sykehusene like under med 66 poeng. Nederst ligger legemiddelindustrien med 44 poeng og helsekostbransjen med 39 poeng.

Service og informasjon viktigst
I undersøkelsen fra TNS Gallup kommer det også frem at de viktigste faktorene for apotekkundene er god service og god informasjon.

- Det skal føles trygt å handle sine legemidler på apoteket, og trygg og kunnskapsbasert håndtering og utlevering av legemidler er derfor en av de viktigste jobbene apotekene gjør for samfunnet. Når forbrukerne gir tilbakemelding på at de er veldig opptatt av servicegrad og god informasjon om legemidler, og de samtidig er svært fornøyd med apoteket sitt, så betyr det at apotekene oppfyller sin viktigste funksjon, sier Tysnes.

Tallene fra TNS Gallup viser også at kvinner er noe mer fornøyd med apotekene enn det menn er, med 80 mot 76 poeng. Det viser seg også at forbrukerne er mer fornøyde jo eldre de er. Geografisk setter det ingen forskjeller.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring