Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Høyre vil ha farmasøytstyrt resept

I Høyres utkast til stortingsvalgprogram, som ble lagt frem tirsdag 18. september, sier partiet at de i kommende stortingsperiode vil innføre det de kaller farmasøytstyrt resept.


19.09.2012

Bent Høie har ledet Høyres programarbeid.
Et av punktene i Høyres program som skal sikre raskere helsehjelp er å "etablere en ordning med farmasøytstyrt resept for å gjøre det enklere å få kjøpt vanlige legemidler på apotek. "

- Det er veldig positivt at Høyre følger opp denne saken i programmet for neste stortingsperiode. Jeg oppfatter at Høyre vil lage en egen kategori legemidler som farmasøyten kan rekvirere til pasientene uten at pasienten trenger gå til legen først. Dette vil bidra til at vanlige, trygge legemidler blir mye lettere tilgjengelig for dem som trenger det, sier adm. dir. Per T. Lund i Apotekforeningen.
 
- Forslaget er et viktig tiltak for å gjøre hverdagen enklere for mange pasienter, sier lederen i Norges Farmaceutiske Forening, Tove Ytterbø. I tillegg er jeg glad for at Høyre på denne måten understreker at farmasøytenes kompetanse kan utnyttes på nye områder i helsetjenesten, for å få bedre og mer effektive tjenester.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring