Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Individuelle vedtak, morfinekvivalenter

1. oktober ble det etablert nye rutiner for individuell refusjon for opioider til bruk ved kroniske ikke-maligne smerter, refusjonskode -71.


11.10.2016

HELFO vil heretter fatte vedtak knyttet til pasientens totale bruk av opioider. Et enkelt vedtak om individuell refusjon kan dermed omfatte flere ulike opioide legemidler uten at de enkelte preparatnavnene er eksplisitt nevnt i vedtaket. Dette gjøres ved at HELFO fatter vedtak med grenser for legemiddelbruk angitt som maksimal døgndose opioder. De maksimale døgndosene angis som mg orale morfinekvivalenter.

Fastleger kan, på vegne av pasienten, søke om døgndoser opp til 100 mg orale morfinekvivalenter. Lege ved smerteklinikk kan søke om bruk av døgndoser opp til 300 mg orale morfinekvivalenter.

HELFO har utarbeidet og sendt ut mer detaljert informasjon om den nye ordningen til både til leger og apotek (se under). Det er en lenke til liste over tverrfaglige smerteklinikker i informasjonen til legene. HELFO har også utarbeidet et regneark som kan brukes til å omregne en opioid-dose til mg orale morfinekvivalenter. I informasjonen til apotekene skriver HELFO at «Apotek må kontrollere at refusjonskravet til HELFO er innenfor den maksimale døgndosen mg orale morfinekvivalenter som er angitt i vedtaket».

LES MER:
Informasjon til leger
Informasjon til apotek                         
Regneark for omregning til morfinekvivalenter (excel-ark)

 

11.10.2016 Tore Reinholdt


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring