Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Ingen store overraskelser for apotek

Stortingets helse- og omsorgskomite har lagt frem sin innstilling til statsbudsjettet for 2014. For apotek var det som ventet ingen store overraskelser. Reduksjon i trinnpriser og økningen i apotekavanse kommer slik regjeringen har foreslått.


03.12.2013

Ingen store overraskelser for apotek
Apotekforeningen har tidligere uttrykt at regjeringens forslag i stasbudsjettet innebærer endringer i pris- og avansereguleringene som går i riktig retning, men på feil nivå. Innstillingen til helse- og omsorgskomiteen innebærer ingen endringer i regjeringens forslag. Apotekforeningen merker seg likevel enkelte merknader i innstillingen:
  • Komiteen stiller seg bak at de overordnede målene for legemiddelpolitikken er at legemidler skal brukes riktig, både økonomisk og medisinsk. Pasienter skal ha lik tilgang til sikre og effektive legemidler, uavhengig av betalingsevne, og legemidler skal ha lavest mulig pris.
  • Komiteen viser til at Legemiddelverket følger nøye med på forbruksutviklingen for smertestillende legemidler som også kan selges reseptfritt. Komiteen imøteser Legemiddelverkets kontinuerlige arbeid for å bedre befolkningens kunnskap om riktig bruk av smertestillende legemidler.
- Det er viktig og positivt at helse- og omsorgskomiteen vektlegger kunnskap om riktig bruk av smertestillende legemidler. Den kunnskapen komiteen etterlyser finnes i alle landets 765 apotek, påpeker adm. direktør i Apotekforeningen, Per T. Lund.
  • Komiteen viser til at det er vedtatt at ny legemiddelmelding skal fremlegges, og imøteser en bred gjennomgang av forhold rundt legemiddelbruk, -forskrivning, -distribusjon og -forskning i Norge.
- I likhet med helsekomiteen ser apotekbransjen frem til ny politikkutvikling for legemiddelbruk og
–distribusjon. Det er snart ti år siden den forrige legemiddelmeldingen ble lagt frem. Vi trenger en ny politikk bl.a. for riktig legemiddelbruk, sier Per T. Lund.
 
Han mener også at det er viktig at ”komiteen bemerker at legemiddelmangel er en økende nasjonal og internasjonal utfordring. I Norge skyldes dette i stor grad forhold utenfor våre grenser og utenfor vår kontroll. Det er derfor viktig å ha en effektiv organisering av legemiddelberedskapen.”
 
 

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring