Gå til innholdet

Apotekforeningen

Inhalasjonsveiledning

Alle pasienter skal nå evaluere tjenesten

Alle pasienter skal nå spørres om hvordan de opplever å få inhalasjonsveiledning i apotek.

Nicolai Karlsen (Kubrix)

Vis Skjul bildetekst

Fra 1. november til 22. november skal alle pasienter som mottar inhalasjonsveiledning bli spurt om hvordan de opplever tjenesten. Da trenger vi din hjelp.

Apotekbransjen skal gjennomføre en  spørreundersøkelse blant alle pasienter som mottar tjenesten Inhalasjonsveiledning i perioden 1. november - 22.november. Vi trenger derfor hjelp av alle apotek i denne perioden.

Alle pasienter som mottar tjenesten skal spørres om de kunne tenke seg å svare på en kort spørreundersøkelse om hvordan de opplevde tjenesten. Pasientene skal besvare undersøkelsen elektronisk, enten ved å bruke lenke som apoteket sender på e-post eller sms, eller ved at pasienten får benytte en avskjermet pc på apoteket. I unntakstilfeller kan pasienten fylle ut spørreskjemaet på papir. 

Alle apotekere og apotek vil få tilsendt e-post med informasjon om hvordan dette skal gjennomføres i uke 42. I tillegg vil det komme informasjon om pasientundersøkelsen på apotekenes egne intranettsider.
 
42 apotek er med på en større studie

I tillegg til spørreundersøkelsen som skal gjennomføres i alle apotek nå i november, er 42 apotek for tiden også med i en større studie som gjennomføres av Apotekforeningen i samarbeid med Apokus for å undersøke om Inhalasjonsveiledning bidrar til riktig bruk av inhalasjonsmedisin. 

Resultatet av denne studien sammen med pasientundersøkelsen vil inngå i myndighetenes beslutning om tjenesten skal få en permanent offentlig finansiering.

 

Evaluering av inhalasjonsveiledning
Helseministeren ønsker en anbefaling fra helseforvaltningen før han avgjør om Medisinstart og Inhalasjonsveiledning skal bli faste tilbud til pasientene.
Les mer

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring