Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Jod-tabletter ved atomhendelser

Brosjyren «Jodtabletter ved atomulykker» finnes nå på flere språk. Og en presisering: Jodtabletter i kosttilskudd-styrke er ikke en del av atomberedskapen.


15.11.2018

Pasientinformasjonen Jodtabletter ved atomulykker er nå tilgjengelig på følgende språk: Bokmål, nynorsk, nordsamisk, engelsk, russisk, polsk, arabisk, urdu, tyrkisk, vietnamesisk og tamil. Disse ligger som pdf-er på Strålevernets hjemmeside. Her ligger også en oppdatert versjon av dokumentet Spørsmål og svar om jod. Det anbefales at apotekene bruker Strålevernets hjemmeside som ressursside for opplysninger om bruk av jod ved atomhendelser (dsa.no).

Det er avdekket at apotek har solgt «kosttilskudd-jod» til kunder som etterspurte jod til bruk ved atomulykker. Legemiddelverket kategoriserer dette som kritiske avvik. Jod i «kosttilskudd-styrke» har ingen beskyttende effekt brukt ved en atomulykke. Før salg av jod er det derfor viktig å alltid avklare om kunden etterspør jod som kosttilskudd eller om kunden etterspør jod til bruk ved atomhendelser.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring