Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Kalium blir reseptpliktig

Endringen har ingen praktiske konsekvenser for apotek ved salg kaliumpreparater på blå resept. Endringen gir imidlertid datamessige utfordringer hos Legemiddelverket, noe som resulterer i misvisende og manglende opplysninger i registre.


15.11.2017

Kaleorid depottablett 750 mg (LEO), Kaliumklorid Orifarm depottablett 750 mg og Kajos mikstur 33mg/ml endrer reseptstatus fra reseptgruppe F til reseptgruppe C fra 15. november 2017.

Hverken LEO eller Orifarm har nye reseptpliktige pakninger klare til den 15. november. Legemiddelverket har derfor gitt tillatelse til at de eksisterende reseptfri pakningene kan selges utover i 2018. Tidsavgrensningene for slikt salg blir angitt i utleveringsbestemmelser for hvert varenummer.

Situasjonen gir noen datamessige utfordringer hos Legemiddelverket som får konsekvenser ved oppslag på legemidlene i «Legemiddelsøk» på Legemiddelverkets hjemmeside. Der vil kaliumpreparatene fra LEO og Orifarm feilaktig vises som reseptgruppe F, og de vil mangle opplysninger om maksimal AIP og AUP. Varenumrene vil vises slik så lenge de er tillatt solgt. Maksimal refusjonspris, som gjelder ved ekspedisjon på blå resept, vil vises korrekt i hele perioden.

I vareregisteret i apoteket vil varenumrene ligge korrekt med reseptgruppe C, og med opplysninger om maksimal refusjonspris. Informasjon om maksimal AIP og AUP vil derimot ikke ligge i vareregisteret i den aktuelle perioden.

Kajos mikstur vil være tilgjengelig i reseptpliktig pakning fra 15. november, og vil være oppført med korrekte opplysninger både hos Legemiddelverket og i vareregisteret.

Apoteket vil motta korrekte utsalgspriser for de angitte kaliumpreparatene fra sin grossist.

15.11.2017, Tore Reinholdt


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring