Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Kampanje om informasjonssikkerhet

5. mai 2014 starter apotekbransjen en felles kampanje, Informasjonssikkerhet i apotek.


02.04.2014

Publikum skal være trygge på at helseopplysningene deres er trygge på apotek. Både for apotekpersonell og publikum kan det oppleves som vesentlig at publikum får den informasjonen de trenger. Da kan det være lett å overse at ikke alle som ber om informasjon har gode hensikter, selv om de høres troverdige ut.

For å sikre god informasjonssikkerhet i apotek har bransjen utarbeidet felles rutiner for apotekene. Alle apotekansatte skal ha gjennomført et e-læringsprogram før kampanjestart. Det er også laget gruppeoppgaver som kan gjennomføres på for eksempel apotekets morgenmøter.

Informasjonssikkerhet i apotek har også en egen kampanjeside hvor du blant annet kan laste ned pdf-filer av fullmaktsskjema og publikumsbrosjyren.

Kampanjemateriell
Huskeregler: Apoteket har fått tilsendt en plakat med huskeregler for god informasjonssikkerhet i apotek. Disse plakatene er ment for apotekansatte og skal henges opp på områder som er skjermet for publikum.

Publikumsbrosjyre: Det er utarbeidet en publikumsbrosjyre som forklarer hvilke rettigheter og plikter kunden har for å bidra til god informasjonssikkerhet i apotek. Publikumsbrosjyren vil også være tilgjengelig på nett.

Fullmaktsskjema: Det er laget avrivningsblokker med fullmaktsskjemaer som kan leveres ut til kunde. Fullmaktsskjema vil også være tilgjengelig på nett.

Bestilling mer materiell
Mer materiell kan bestilles fra grossist. Varenummeret for publikumsbrosjyren ”Brosjyre infosikkerhet apotek” er 337719. De kommer i pakker med 100 stykker. Varenummeret for fullmaktsskjemaet ”Fullmaktsskjema blokk” er 218299. Dette er A4 avrivningsblokker med 100 ark.

Kontakt
Har du spørsmål om informasjonssikkerhet, ta kontakt med Astrid Marie Reksnes, seniorrådgiver i Apotekforeningen.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring