Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Kjenner du en potensiell farmasøyt?

I disse dager starter Apotekforeningen sin årlige rekrutteringskampanje for å få flere til å studere farmasi. Vi håper du kan hjelpe oss med å snakke om farmasistudiet.


07.02.2019

– For å få opp interessen rundt farmasifag sender vi ut brosjyrer til studieveiledere ved videregående skoler, vi mobiliserer farmasistudenter til å snakke om studiet og vi oppfordrer apotekansatte til å fortelle ungdom og foreldre om utdanningen og jobbmulighetene, sier Jostein Soldal, Kommunikasjonssjef i Apotekforeningen.

Han forteller at de i år har plukket ut tre farmasøyter som brenner for faget sitt og som viser at farmasiutdanningen gjør noe med dem.

–  Mari jobber som apoteker ved Norges største privateide apotek, Rebwar jobber som sykeshusfarmasøyt og Dan Filip jobber deltid på et apotek ved siden av farmasistudiene. Alle tre er svært gode eksempler på at karrieremulighetene etter farmasiutdanningen er mange og at farmasøyter bidrar til å gjøre en forskjell i hverdagen til folk, sier Soldal.

Du kan lese mer om Mari, Rebwar og Dan Filip her. Du kan laste ned filmer og brosjyre her. 

Slik kan du bidra
Om noen av dere ønsker å markedsføre farmasiutdanningen på videregående skoler selv, eller får spørsmål om å stille på lokale jobb- og utdanningsmesser, har vi laget en PowerPoint-presentasjon dere kan laste ned her. I tillegg kan dere bestille brosjyrer og plakater ved å sende en e-post til apotekforeningen@apotek.no. Merk bestillingen «Brosjyrer farmasiutdanning».

Trenger du noen enkle punkter for å overbevise venner eller kjente?

Her er 4 grunner til å bli farmasøyt:

  1. Bli ekspert på legemidler
  2. Veilede pasienter i riktig legemiddelbruk
  3. Gode jobbmuligheter i hele landet
  4. Gode lønnsbetingelser og ledermuligheter

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring