Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Kjenseth: – Apotekene blant de beste i helsetjenesten på digitalisering

Kjetil Kjenseth (Venstre) vil ha mer diskusjon om digitalisering i helsetjenesten, og trekker frem apotekene som flinkest i klassen.


26.04.2016

Kjenseth: – Apotekene blant de beste i helsetjenesten på digitalisering

Kjetil Kjenseth trekker frem apotekene som flinkest i klassen på digitalisering. (Foto: Terje Borud/TNS Gallup)

Utsagnet fra Kjenseth kom i forbindelse med offentliggjøringen av TNS Gallups Helsepolitiske barometer, der han var invitert til å sitte i et debattpanel sammen med flere politikere fra Stortingets helse- og omsorgskomite.

 

Undersøkelsen er gjennomført i samarbeid med aktører fra hele helsetjenesten og skal gi svar på hvilke ønsker og forventninger befolkningen har til et velfungerende helsevesen.

 

– Vi håper undersøkelsen skal bidra med riktig kunnskap for de som skal prioritere norsk helsepolitikk, sa Eva Fosby Livgard i TNS Gallup til de fremmøtte.

 

Les også: Stort ønske om flere helsetjenester i apotekene

 

Apotekene kan bidra til et tobakksfritt samfunn
I følge undersøkelsen mener to av tre nordmenn at det bør brukes mer av BNP til helse enn det gjøres i dag. Samtidig viser undersøkelsen at stadig færre mener helse er samfunnets viktigste utfordring.

 

Både innvandring og arbeidsledighet blir sett på som større utfordringer for Norge enn helse.

 

Av de spurte i undersøkelsen ønsker så mye som 70 prosent et tobakksfritt samfunn innen 2025. Fra talerstolen på Filmens Hus tok generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, til orde for at apotekene får en større rolle i arbeidet med røykeslutt.

 

– Over 6000 dør årlig som følge av tobakk. Et tobakksfritt samfunn vil frigjøre midler til helse. Hvorfor ikke la apotekene bidra til røykeslutt, så vi kan nå målet om et tobakksfritt samfunn, sa Ryel.

 


Tone Wilhelmsen Trøen (H), Tove Karoline Knutsen (Ap), Kari Kjønås Kjos (FrP), Kjersti Toppe (SP) og Kjetil Kjenseth satt i debattpanelet da Helsepolitisk barometer ble diskutert. (Foto: Terje Borud/TNS Gallup)

 

Eldre fornøyd med rådene i apotek
Per T. Lund i Apotekforeningen synes resultatene av undersøkelsen var interessante og ikke minst nyttige. I tillegg til å få innsyn i hva befolkningen mener om andre aktører i helsetjenesten, synes Lund det var gledelig å nok en gang få bekreftet at apotekene har tillit.

 

– Råd om legemidler er det viktigste vi driver med i apotek. At seks av ti ønsker flere tilbud om helsetjenester i apotek, vitner om at befolkningen har tillit til det vi driver med. Det er også gledelig at så mye som 19 av 20 eldre opplever at de får gode råd på apoteket, sier Lund. 

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring