Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Konkurransetilsynet forbyr avtaler som sikrer apotekene enerett

Konkurransetilsynets vedtak om reseptfrie legemidler har ingen praktiske konsekvenser for forbrukerne. De produktene det her er snakk om er allerede ute i butikkhyllene.


26.04.2004

Siden reseptfrie legemidler ble tilgjengelige i bl.a. dagligvarebutikker har hele 5300 utsalgssteder fått konsesjon for slikt salg.

Salget av reseptfrie legemidler har fått et betydelig omfang, og det er reell konkurranse mellom apotek og øvrige salgskanaler.

Apotekene er konkurransedyktige også på pris. Erfaringen til nå er at bensinstasjoner og kiosker holder merkbart høyere priser enn gjennomsnittet for apotek. Dagligvarekjedene holder marginalt lavere priser (1-3 kr. pr. pakn.) enn apotek på de mest kjente merkene (som Paracet og Ibux). Til gjengjeld tilbyr apotekene andre og likeverdige merker (som for eksempel Pinex og Ibumetin) til lavere priser enn dagligvarekjedene.

Apotekene opplyser kundene aktivt om at det finnes likeverdige merker til lavere priser. Kundene på apotek får dermed det beste pristilbudet. Samtidig tilbys kundene god faglig veiledning, med den verdi dette har for den enkelte kunde og samfunnet.

Kontaktperson: direktør apotekpolitikk Oddbjørn Tysnes



TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring