Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Konkurransetilsynet får ikke undersøke datafiler fra grossistene

Konkurransetilsynet mener de er svekket i kampen mot økonomisk kriminalitet. De mener det nesten er umulig å bekjempe økonomisk kriminalitet dersom det ikke er lov å kopiere datafiler.


29.01.2004

Tilsynet får nemlig ikke lov til å undersøke datafilene de beslagla i en større razzia hos apotekgrossistene i fjor høst. Det har Oslo tingrett bestemt.  Avd.dir i Konkurransetilsynet, Cecilie Wetlesen Borge, ser svært alvorlig på kjennelsen. Saken er prinspielt viktig.

Norsk Medisinaldepot (NMD) ASA har av tingretten fått medhold i at Konkurransetilsynet hadde beslaglagt urelevante og private opplysninger. Konsernsjef Arne Øverby i NMD understreker at det på datamaskiner ofte lagres 30 prosent privat materiell. Altså informasjon Konkurransetilsynet måtte anse som urelevant i den aktuelle saken.

Cecilie Wetlesen Borge forstår Øverbys forklaring. Hun understreker at Konkurransetilsynet ikke ser på privat post og advokatbrev. Likevel avviser hun ikke at det kan skjule seg onkurransekriminalitet bak dokumenter som gir seg ut for å være av privat karakter.
Dersom kjennelsen blir stående frykter Wetlesen Borge at Konkurransetilsynet risikerer bevisforspillelse i fremtidige saker. Saken vil nå bli behandlet av lagmannsretten.
(NRK P2 Økonominytt 28.01.2004)

Norges Apotekerforening har i brev fra Konkurransetilsynet fått melding om at tilsynet vil behandle alle aktører i denne aktuelle saken likt med hensyn til elektronisk materiale. Det innebærer at tilsynet avventer arbeidet med materialet fra bl.a. NAF inntil saken er rettslig avgjort.

Les hele kjennelsen fra Oslo tingrett.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring