Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Larvik starter testing av elektroniske resepter

Larvik er sammen med Os kommune i Hordaland, plukket ut til å prøve ut elektroniske resepter, slik at man kan høste erfaringer og gjøre eventuelle justeringer. Elektroniske resepter skal etter hvert innføres i hele landet og gradvis erstatte papirreseptene.


14.09.2010

Larvik starter testing av elektroniske resepter
I Larvik tar to legekontor, Nanset Legekontor og Fritzøe Klinikk, i bruk elektronisk resept i midten av september. Deretter legges det opp til gradvis innfasing av de andre legekontorene utover høsten. De syv apotekene i kommunen vil kunne ekspedere elektroniske resepter fra samme dag som de første legekontorene tar ordningen i bruk.

Dette er eResept
eResept er en løsning for elektronisk formidling av resepter og håndtering av reseptarbeid. Helsedirektoratet har utviklet løsningen sammen med en rekke aktører, blant annet Apotekforeningen. Utprøvingen av elektroniske resepter startet i 2010.

Mange aktører er involvert i samhandlingskjeden for eResept:
• Statens legemiddelverk som gir informasjon om reseptbelagte varer
• legen som forskriver legemidlene
• apotek eller bandasjist ekspederer resepter
• HELFO gir apotek og bandasjist økonomisk oppgjør for varer som er utlevert på blå resept.

Elektronisk kommunikasjon mellom de forskjellige aktørene skjer via en database som kalles Reseptformidleren. Her oppbevares den elektroniske resepten, og slettes fire uker etter at den er ferdig ekspedert eller er utløpt på dato. Via mineresepter.no kan pasienten få innsyn i sine gyldige elektroniske resepter.

Les mer på eresept.no
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring