Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Legemiddelmangel er et økende problem

– Det ser ut til å være et økende internasjonalt problem at man ikke kan skaffe legemidler, sier fagdirektør i Apotekforeningen, Per Kristian Faksvåg, til NRK.


24.10.2012

Legemiddelmangel er et økende problem
Leveringsforsinkelser på hjertemedisin skaper vanskeligheter for pasienter i Drammen. I hele landet er legemiddelmangel et økende problem. Problemet er økende, og i 2011 kom det flere meldinger om legemiddelmangel enn noen gang tidligere, skriver NRK onsdag 24. oktober.

– Det ser ut til å være et økende internasjonalt problem at man ikke kan skaffe legemidler. Det er ikke bare et norsk anliggende, og da må vi kanskje også først definere leveringsproblem. Vi mener at det er et leveringsproblem når et legemiddel ikke kan skaffes over så lang tid at pasienten blir skadelidende, sier fagdirektør Faksvåg i Apotekforeningen.

I følge ham er det mange årsaker til legemiddelmangelen, men det vanligste er produksjonsvanskeligheter hos produsentene.

Legemiddelindustrien har tidligere hevdet at såkalt parallelleksport, som vil si å selge legemidler til utlandet for en høyere pris enn på det norske markedet, kan være en årsak til at det oppstår legemiddelmangel i Norge. Dette tilbakeviser Faksvåg:

- Parallelleksport forekommer, men ikke på bekostning av markedet i Norge, understreker han.

Legemiddelverket har på bakgrunn av de leveringsproblemene som har vært, nylig opprettet en faggruppe som arbeider med temaet legemiddelmangel. Apotekforeningen tok i et møte med Legemiddelverket initiativ til at også Apotekforeningen og Legemiddelindustrien burde delta i denne gruppen, for å forbedre arbeidet på området ytterligere. Dette var Legemiddelverket enig i.

Les hele saken på NRK nettsider.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring