Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Legemidler er billigere i Norge

Reseptlegemidler er billigere enn i så å si alle andre europeiske land. Spesielt er kopilegemidler blitt billigere. Pasientene og Folketrygden har på få år spart flere milliarder kroner på priskutt. Norske apotekavanser er blant de laveste i Europa, og langt lavere enn det som fremgår av Aftenpostens oppslag 13. mars.


18.03.2009

Når prisene på kopilegemidlene i Norge er sunket med nesten 75 prosent etter at de fikk konkurranse og er lavere enn i andre land, er det fordi vi har et prissystem som utnytter apotekkjedenes innkjøpsmakt til å tvinge prisene ned. Rabattene kommer forbrukerne og Folketrygden til gode, samtidig som trinnprissystemet baserer seg på at apotek belønnes for å få de billigste legemidlene på markedet.

Det er derfor meningen fra myndighetenes side at apotek og grossister skal ha bedre inntjening på kopilegemidler enn på originallegemidler. Denne inntjeningen er nå lavere enn for noen år siden, fordi det er gjennomført store, nye priskutt i 2008. Disse priskuttene er ikke med i Riksrevisjonens beregninger, eller i Aftenpostens oppslag.

Leserinnlegg av adm. dir. Kai Finsnes i Aftenposten 18.03.09
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring