Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Legemidler for 5,5 milliarder kroner første tertial

I årets fire første måneder ble det solgt legemidler fra apotekene for 5 471 millioner kroner, en økning på 3,9 prosent fra samme periode i 2009. Omsetningen av reseptpliktige legemidler økte med 4,8 prosent til 4,8 milliarder kroner. Reseptfrie legemidler hadde en liten omsetningsreduksjon.


31.05.2010

Apotekenes totalomsetning var i perioden januar til april i år på 7,2 milliarder kroner, en økning på 4,8 prosent fra samme periode i fjor.

Alle de tre legemidlene som topper omsetningsstatistikken for årets fire første måneder er såkalte TNF-hemmere, som brukes til behandling av leddgikt. Humira er det legemiddelet som har hatt størst økning i omsetningen fra i fjor, og er nå det nest mest omsatte legemiddelet. Hittil i år er de tre TNF-hemmerene omsatt for til sammen 385 millioner kroner.

De 10 mest omsatte legemidlene i 1. tertial 2010 – Mill. kroner:


Det blodfortynnende legemiddelet acetylsalisylsyre (Albyl-E) topper listen over de mest bruke legemidlene i første tertial. Simvastatin, et legemiddel mot forhøyet kolesterol, følger som nummer to på listen. Atorvastatin (Lipitor), et annet kolesterollegemiddel, har hatt en forbruksøkning på 35 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og er nå Norges 6. mest brukte legemiddel. Årsaken til den sterke veksten i bruken av atorvastatin, er først og fremst at legemiddelet ble inkludert i ordningen med foretrukne legemidler for kolesterolsenkende midler i fjor sommer.

De 10 mest brukte legemidlene 1. tertial 2010 – Definerte døgndoser (DDD):

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring