Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Lokale varer, varenavn i FarmaPro

Ved opprettelse av lokale varer ved apoteket skal varebetegnelse eller doseringsfelt ikke inneholde informasjon som kan bidra til å identifisere pasient eller rekvirent.


08.11.2016

Reseptinformasjon rapporteres til mange eksterne instanser. Av personvernhensyn er det viktig at det ikke registreres opplysninger som kan identifisere kunden eller rekvirenten i andre felter enn de som er dedikert til disse formålene.

Varebetegnelses- og doseringsfelt
Reseptregisteret ved Folkehelseinstituttet mottar hver måned rapporter over ekspederte resepter og rekvisisjoner fra alle apotek i Norge. Ved mottak av rapporten får Reseptregisteret all informasjon apoteket har lagt inn i varebetegnelsen, samt informasjon om dosering. I disse feltene skal det kun angis tilstrekkelig informasjon til å identifisere hvilket legemiddel som er utlevert. Det vi si navn, legemiddelform og styrke i varebetegnelsen og dosering i doseringsfeltet. Informasjon som kan identifisere individer eller rekvirenter må ikke ligge i varenavnfeltet eller doseringsfeltet.

Varenummer
Hvis det finnes en vare i Vareregisteret som mottas fra Farmalogg som beskriver den vare som skal selges, skal dette benyttes. I så fall skal det ikke lages lokal varenumre.

Apotek bør så langt det er mulig benytte varenummer som er lagt opp i vareregisteret sentralt av Farmalogg eller lokalvarenummer opprettet av apotekkjedene.
 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring