Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Lokalpolitisk ønskedrøm

Hva er det de ikke snakker om i årets valgkamp? Ikke denne gangen heller er det særlig mange som er opptatt av folkehelseutfordringene.


31.08.2015

Lokalpolitisk ønskedrøm

Vet i det hele tatt kommunepolitikerne at flere av innbyggerne deres faktisk dør i løpet av året som følge av feil legemiddelbruk? (Foto Espen Solli)

Primærhelsetjenesten er sjelden et tema i politikken. Alle de eldre som ikke bor på sykehjem, men som likevel er avhengige av det kommunale tjenestetilbudet hører jeg lite om. Og så er det selvsagt min kjepphest, folks legemiddelbruk – kanskje særlig blant eldre som bor hjemme, skriver Per T. Lund i en blogg på Dagens Medisin..

Vet i det hele tatt kommunepolitikerne at flere av innbyggerne deres faktisk dør i løpet av året som følge av feil legemiddelbruk? Eller at flere titalls personer i kommunen får alvorlige helseskader på grunn av feil legemiddelbruk, som igjen treffer den kommunale helse- og omsorgstjenesten i form av behov for oppfølging og pleie. Er de klar over at beboerne på sykehjemmene deres trolig bruker 10-15 prosent flere legemidler enn de trenger? Med påfølgende sløvhet, fallskader og dårligere livskvalitet.

Mitt naive håp er at også disse spørsmålene kunne få større oppmerksomhet nå som vi skal velge våre lokale folkevalgte. Min ønskedrøm er at lokalpolitikerne kan gå til valg også på tiltak som skal bedre folkehelsen, og på større innsats for riktig legemiddelbruk. Legemiddelbrukerne utgjør tross alt 70-80 prosent av velgerskaren.


 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring