Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Luseinvasjon i apotek

Salget av lusemidler øker kraftig. Det viser foreløpige augusttall fra Apotekforeningens bransjestatistikk.


01.09.2014

Luseinvasjon i apotek

Salget av midler til behandling av lus har hittil i år økt med over 20 prosent sammenlignet med 2013. Det er særlig Linicin-produktene som øker, men også legemidlene Nix og Malation har økt salg hittil i år. Det har vært en ganske jevn økning i salget av lusemidler de siste fem årene.
 

Det er store fylkesvise forskjeller i salgsøkningen, se tabell nedenfor. Salget i Nordland har økt med 84 prosent fra i fjor til i år. Både i Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal og Hedmark har salget økt med godt over 50 prosent. I Oppland, Telemark og Aust-Agder har økningen vært på mindre enn 10 prosent. Østfold er det eneste fylket som har hatt en nedgang i salget fra i fjor til år, med 4 prosent.
 

Det er også store forskjeller mellom fylkene i bruken av lusemidler, se figur nedenfor. Selv om økningen har vært størst i Nordland, er bruken av lusemidler fortsatt lavest her. Når man ser på antallet solgte pakninger i forhold til antall barn i alderen 0-17 år, bruker nordlendingene under halvparten av landsgjennomsnittet. Bruken av lusemidler er desidert størst i Oslo, fulgt av Aust-Agder og Akershus.
 

Antall pakninger lusemidler i forhold til antall barn 0-17 år pr fylke, januar-august 2014





TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring